Fizetési Moratórium

Fizetési moratórium

 

A koronavírus járvány miatt a Kormány március 18-i gazdasági intézkedése kapcsán alkotott rendeletben foglaltaknak megfelelően a Correct Zálogház Zrt.-nél kiállított zálogjegyekre is vonatkozik a fizetési moratórium.

A rendelet értelmében a magánszemélyek és vállalkozások március 18. szerda éjfélig megkötött hiteleinek tőke-, kamat- és díjfizetési kötelezettségét az év végéig felfüggesztik.

A Correct Zálogház Zrt.-nél azon zálogjegyekre vonatkozik a fizetési moratórium, melyek futamideje vagy türelmi ideje 2020. március 18. éjfélig nem jár le.

Ezen zálogjegyek esetében a futamidő 2020. december 31-ig automatikusan meghosszabbodik. A zálogkölcsön visszafizetésének határideje ezekben az esetekben 2020. december 31-re módosul.

A futamidő alatt a normál kamat kerül felszámításra.

Természetesen nyitvatartási időnkben a zálogjegy birtokosa a meghosszabbított futamidő alatt továbbra is bármikor törlesztheti kölcsöne egy részét vagy kiválthatja a zálogtárgyait.

Felhívjuk minden kedves ügyfelünk figyelmét arra, hogy a fizetési moratórium a 2020. március 18-a után megkötött zálogszerződésekre nem vonatkozik.

2020. március 18-a után megkötött szerződésekre az általunk kínált – a honlapunkon és az üzleteinkben is kifüggesztett – konstrukciók feltételei érvényesek!