TÖRTARANY FELVÁSÁRLÁS

250 gramm felett megemelt árakon (világpiaci ár -2%), zálogházaktól mennyiségi korlátozás nélkül is!

Hozza el hozzánk megunt, 14 karátos vagy jobb fémjeles ékszereit!

Információk: +36-20-472-4017


 

Törtaranynak nevezik a régi megunt, elhasznált, tönkrement vagy akár új ékszert vagy bármilyen más, aranyból illetve aranytartalmú ötvözetből készült tárgyat. Aranykereskedéseinkben a bevizsgálás után ajánlatot teszünk a vételárra, melyet azonnal, készpénzben meg is kap a törtaranyért és törtezüstért cserébe.

Arany és ezüst árfolyam

Törtarany

14 Karát 12 130 Ft/g

Törtarany

18 Karát 15 520 Ft/g

Törtarany

24 Karát (szín) 20 740 Ft/g

Törtezüst

800 ‰ 168 Ft/g

Törtezüst

925 ‰ 195 Ft/g

Törtezüst

999 ‰ (szín) 211 Ft/g

Hozott törtaranyát magasabb piaci áron számítjuk be, ha ékszert vásárol nálunk.

Aktuális 14 K-os törtarany beszámítási ára: 13 100 Ft/g

Aktuális 18 K-os törtarany beszámítási ára: 16 800 Ft/g


Melyik üzletünkben tudja eladni törtaranyát?

A Kapcsolat oldalon található szolgáltatás-szűrő segítségével könnyűszerrel kiválaszthatja az Önhöz legközelebb lévő Correct Gold üzletet, melyek a Correct Change valutaváltó irodákban találhatóak. Egyes fiókjainkban azonnali kifizetéssel tudja eladni törtaranyát és törtezüstjét, máshol a központi bevizsgálást követően teszünk ajánlatot a vételárra, ha Önnek is megfelelő az ár, akkor kerül kifizetésre az összeg. Ez pár napot vesz csupán igénybe és teljesen díjmentes.

Mit jelent az arany finomsága?

Az aranytárgyak finomságát (a tárgy tömegében a színarany részarányát) ezrelékben vagy karátban lehet meghatározni. A piacon hagyományosan inkább karátban számolnak. A színarany 24 karátos, egy karát 1000/24=41,666 ezreléknek felel meg. A legtöbb ékszer 14 karátos, azaz a tömegének 583 ezreléke színarany, a fennmaradó 417 ezrelék különböző ötvöző anyagokból tevődik össze. A 18 karátosnál 750 ezrelék a színarany és 250 ezrelék a többi ötvöző fém, a 8 karátosnak pedig pontosan egyharmada (333 ezreléke) színarany. A felvásárlás során a tárgy aranytartalmának értékét fizetjük ki, mert az ötvözőanyagok meghatározása nagyobb költséget jelentene, mint amennyit nyersanyagként érnek. Fazonárat (felárat az ékszer minőségére, egyedi fazonjára való tekintettel) abban az esetben fizetünk, ha a becsüs felvásárláskor úgy ítéli meg, hogy az ékszer (tisztítás, polírozás után) továbbértékesíthető.

A felvásárlás folyamata központunkban és Újpesten

Az eladásra kínált törtarany, vagy más nemesfém tárgyat szakképzett becsüseink először szemrevételezéssel, sérülést nem okozva megvizsgálják, és – elsősorban a beütött fémjel és a tárgy tömege alapján – egy hozzávetőleges árat mondanak. Amennyiben az ügyfél az árral elégedett, kollégánk eltávolítja az esetleges köveket vagy egyéb idegen anyagot, megreszeli, és tesztsavakkal megvizsgálja, pontosan hány karátos az aranytárgy. Egyes esetekben szükség lehet a tárgy szétvágására is, hogy megállapítható legyen, nem más, olcsó fém van-e a belsejében. Mivel a törtarany felvásárlása újrahasznosítási céllal történik, ezért nem jelent értékcsökkenést a tárgy rongálással történő vizsgálata. 

A mindössze néhány perces vizsgálat után az ügyfél a pénztárban megkapja az eladott aranytárgy ellenértékét, mindenféle levonás nélkül. Lehetőség van az Euróban történő kifizetésre is. A törtarany felvásárlás során az adás-vételről vételi jegyet állítunk ki, melyhez elengedhetetlenül szükséges az eladó valamely személyazonosság igazolására alkalmas, fényképes hatósági igazolványa (pl. személyi igazolvány és lakcímkártya). A törtarany mindenkor érvényes felvásárlási árát honlapunkon és üzletünk fényújságján folyamatosan közzétesszük. Áraink a világpiaci ár alapján kerülnek megállapításra, ezért – amennyiben nagyobb ármozgás van a világpiacon – napon belül is változhatnak.

A felvásárlás folyamata a Correct Change pénzváltóiban

A Correct Change befektetési aranyat árusító pénzváltóiban is át lehet adni az eladni kívánt aranytárgyakat. A pénzváltó az ügyfél rendelkezésére bocsát egy sorszámozott biztonsági műanyag tasakot, ami lezárás után csak roncsolással nyitható. Ebbe az ügyfél teszi bele az aranytárgyakat, lezárja, majd a sorszámot tartalmazó letéphető fület elteszi. A pénzváltó a zacskót elküldi Budapestre, ahol becsüseink videokamera előtt bontják fel, és vizsgálják meg az aranyat a fentebb ismertetett módon. Az érték megállapítása után értesítik az ügyfelet, aki eldöntheti, hogy elfogadja-e az árat, amely a vizsgálat időpontjában érvényes felvásárlási árunk, melyet a honlapunkon is folyamatosan közzéteszünk. Ha az árat az ügyfél elfogadja, értesítjük a pénzváltót, akik vételi jegyet állítanak ki – melyhez elengedhetetlenül szükséges az eladó valamely személyazonosság igazolására alkalmas, fényképes hatósági igazolványa (pl. személyi igazolvány és lakcímkártya) – és kifizetik az arany ellenértékét. Amennyiben az ügyfél nem fogadja el az árat, aranytárgyait újból biztonsági tasakba téve központunk visszaküldi a pénzváltóba, ahol az ügyfél átveheti. Az ügyfelet semmilyen költség, levonás nem terheli.